Menu Close

GETUIGENISSEN

Bij de onthaalmoeder worden mijn kinderen opgevangen in een huiselijke omgeving en worden ze goed voorbereid op de stap naar school. Ze is heel creatief, flexibel en overleg is steeds mogelijk. Ze doet haar job met hart en ziel!

mama van Janne en Jules

De dienst ging met ons mee op zoek naar opvang kort bij huis. Het is handig dat we op de dienst kunnen terugvallen wanneer de opvang gesloten is; zij zoeken dan vervanging.

Johan en Jessica

Voor onze meid waren we op zoek naar een rustig persoon waar ze in alle rust kon opgroeien met de nodige knuffels en aandacht. Dit kregen we bij Hilde, die heel integer met ons verhaal omging.

Hilde is een echte duizendpoot die tussen de pampers en het eten door tijd vond om leuk te knutselen en buiten te spelen! De deugnieterij wist Hilde steeds met een lach weg te toveren. Ook van feesten kent ze wat! Verjaardagen vieren, Sint die op bezoek komt... Niet alleen de kindjes krijgen er de nodige aandacht, ook voor de ouders staat Hilde altijd klaar voor een leuke babbel. En voor we het wisten was onze meid ook nog eens droog en... helemaal klaar voor school! Wat hebben we genoten van deze fijne periode waar Hilde altijd voor ons klaar stond!

De eerste stapjes, de eerste woordjes, de eerste streken: ik beleef het steeds opnieuw. En nog snel een kusje voor ze vertrekken.

onthaalouder Sabrina Thoelen

Onze 3 kindjes zijn bij Kathleen en haar gezin opgevangen en dat is hier een understatement. Ze worden er eerder vertroeteld alsof het hun tweede thuis is. De zorg, de structuur, de passie en de toewijding waarmee niet alleen Kathleen, maar ook haar echtgenoot en haar 2 zonen deze taak ter harte nemen is prachtig! Wij hebben op elk moment elk van onze kinderen in volle vertrouwen en met een goed gevoel aan Kathleen toevertrouwd en zij heeft ook bij hen een speciaal plekje in hun hartje veroverd. Enkel een aanrader dus!

Toen wij bij Kathleen en Patrick binnenkwamen, hadden we dadelijk een klik met hen. Er heerst een aangename en huiselijke sfeer waarin de kinderen centraal staan. Zelfs hun zonen helpen een handje mee in het amusement van de kids. Een boekje lezen, een puzzeltje leggen, buiten ravotten, dansen op muziek, zelfs een ritje op de kraan of in de vrachtwagen kunnen je kids er verwachten. Niets is hen teveel en alles staat dan ook in teken van de kindjes.

Wij hadden nooit durven dromen dat het “loslaten” van onze baby na de zwangerschapsperiode (wat oh zo moeilijk leek) plots zo makkelijk zou zijn. Kathleen is een vriendelijk en sociaal persoon waar je dan ook een persoonlijke samenvatting over de dag van je kapoen van mag verwachten. Wij zijn blij dat dit gezin deel kan uitmaken van 2,5 jaar in de opvoeding van ons kindje. Kathleen, je bent een topmadam! De kindjes en ouders mogen blij zijn dat je voor de carrièreswitch van verpleegster naar onthaalmoeder gekozen hebt. Kathleen, ik hoop dat je nog vele baby’s, kindjes gaat helpen groeien en ontplooien in hun eerste levensjaren.

een dikke dank-je-wel zoen van Briek

Blij zijn dat ik maandenlang een ‘tweede mama’ was, en heel veel plezier wensen in de eerste kleuterklas!

onthaalouder Marie-Anne Van Cuyck

Afgelopen week vierde Ann voor de tweede keer de verjaardag van mijn zoontje Lander; als steeds, een topfeest! Al anderhalf jaar lang ben ik dankbaar dat de kosmos of het toeval ons pad liet kruisen met Anneke Daenen. Vandaag en morgen en nog vele komende dagen draag ik het meest kostbare in mijn leven over aan de warme en veilige handen van Anneke. Mijn zorgeloosheid is essentieel om in mijn baan successen te oogsten en het is Ann die die zorgeloosheid garandeert als ze me – elke ochtend opnieuw – belaadt met ruimschoots voldoende vertrouwen om me te focussen op al die dingen die net ietsje minder belangrijk zijn dan Lander. Ik ga dan ook maar al te graag in op de uitnodiging mijn getuigenis neer te pennen. Ann is bijzonder bijzonder en het is belangrijk dat af en toe te verwoorden. Want, ‘Iedereen gelijk behandelen’ is een mooie leuze, maar om mensen – baby, kind of volwassene – een gelijk en even warm gevoel te geven, moet je hen net verschillend behandelen. Het is dat wijze inzicht dat Ann zo ongelooflijk speciaal maakt. Het is een talent dat ze organisch en slim toepast op zowel de kindjes als de mama`s en papa`s. Ann stelt haar huis en haar hart open. Ze is transparant en dat geeft me een oprecht en veilig gevoel. Lander kent Maya en Robby en de poes en de kat en alle gekke stiekeme verstopplekjes; een warm plusgezin – met vele broertjes en zusjes – dat het leven van mijn kind verrijkt. Ann is streng en nuchter, maar even vergevend en gek. Ze heeft heel veel petten en weet die – speels en voelend – verbazend goed te kiezen en te timen. Ook weet Ann steeds te relativeren: haar eeuwige positieve kijk en haar rake humor voelen vaak als op maat voor me gemaakt. Voor dat werk dat ik doe – terwijl Lander ondertussen dus de tijd van zijn leven heeft – schrijf ik wel eens een theaterrecensie en van de voorstelling die Ann dagelijks opvoert kan ik eigenlijk enkel uiterst lovend zeggen: Ann creëert een helder en afgebakend universum waarin de spelers alle tools aangereikt krijgen om hun spel optimaal uit de verf te laten komen. De codes zijn duidelijk, maar liefdevol buigzaam. Humor en rake emoties wisselen elkaar af. Het decor is overzichtelijk en noodzakelijk. Het publiek geniet met volle teugen wanneer zang en dans – veelvuldig en gericht – ingezet worden om de boodschap over te brengen: mijn kind heeft het hier goed.

Mooiste job van de wereld. Je krijgt zoveel terug van de kindjes. Zo puur, zo echt!

onthaalouder Ann Daenen

Bij Hilde in de opvang is het steeds heerlijk vertoeven. Samen knutselen, buitenspelen, verjaardagsfeestjes vieren... Ook traantjes bij het afscheid zijn snel vergeten bij een toponthaalmoeder als Hilde!

Liefste Marie-Anne,

Graag willen wij je bedanken voor de goede zorgen voor ons kleine meisje Josefien. Jij bent alles waar wij naar op zoek waren om ons meisje aan toe te vertrouwen; zij is tenslotte ons kostbaarste bezit. We houden van de typische huiselijke sfeer die er is bij jullie. Het voelt alsof je bij oma en opa binnenwandelt. Het huis is altijd lekker warm en je voelt de liefde die er is voor die kleine spookjes.

Je bent daarnaast ook nog eens een opvangnet voor al die bezorgde mama's. Je houdt ons steeds op de hoogte en stuurt zelfs af en toe een berichtje zelfs als jij je handen meer dan vol hebt. Elke dag krijgen wij een uitgebreid verslag van de dag van onze hartedief. En niet zomaar standaard een heen- en weerboekje! Nee nee, een prachtig schriftje met de nodige knutselwerkjes, foto's, verslagen, stickertjes... alles erop en eraan! Geweldig om 's avonds te lezen en ook een mooie herinnering voor later.

De kindjes kennen jou als "tantie" en dat ben je ook voor hen! Elke dag lekker vers eten, zelfs uit eigen tuin. Er wordt in het oog gehouden of ze gezond en lekker eten, ook belangrijk. Ook hun vaardigheden worden al bij jou ontwikkeld. Je knutselt, leest boekjes, bouwt torens, kleurt, schildert, ravot in de tuin, heel het huis wordt benut. Ze mogen overal lopen en zo leren ze ook wat mag en niet, want er zijn regels bij tantie, en da's maar goed ook. En dan komt er nog bij dat wanneer ons meisje lichtjes ziek is, jij er weer voor zorgt en dan krijgt ze zelfs extra aandacht.

We hebben ons hart gevolgd bij onze keuze en nog geen moment spijt gehad, integendeel. Ons hart huilt nu al een beetje wanneer ons meisje naar school zal moeten en niet meer naar tantie zal gaan. 😣

Veel liefs,

papa en mama van Josefien

Ouders die hun dierbaarste bezit aan mij toevertrouwen, is voor mij als onthaalmoeder van onschatbare waarde.

onthaalouder Liesje Gielen

Wij zijn afkomstig uit Polen en hebben niemand van onze familie hier. Daarom moet ons kindje naar de opvang gaan wanneer wij gaan werken. "Moeten" kan je in ons geval beter vervangen door"mogen". Olivia wil zo graag naar de opvang, dat wij een probleem hebben op vrijdag als ze thuis moet blijven. In de opvang kan ze met de vriendjes spelen, dansen en nog veel meer. Onze onthaalmoeder is geweldig, zij zorgt goed voor onze dochter. Olivia vertrekt met een lach op haar gezicht, ze wil soms niet naar huis. Als iemand een goede onthaalmoeder zoekt en mij zou vragen of ik er eentje ken, antwoord ik "Kathleen!”. Een super,geweldige, warme vrouw.

ouders van Olivia

Wat mijn job de moeite maakt is het plezier en de levensvreugde van de kinderen, ze zien opgroeien van een baby'tje tot een zelfzekere kleuter en dat ik daar mijn steentje in kan bijdragen.

onthaalouder Ria Fransis

Wij zijn zeer tevreden over de opvang. Ik heb onze dochter en zoon altijd kunnen achterlaten zonder er een slecht gevoel aan over te houden. Wij hebben een zeer bekwame en ervaren onthaalmoeder. Ze maakt haar werk van het heen en weer schriftje, zodat we op de hoogte zijn hoe ons kind zijn dag er heeft uitgezien. Ze heeft door haar ervaring voor elk probleem wel een tip of een trucje . Een echte aanrader, een vrouw die haar werk met hart en ziel doet.

mama en papa van Emelie en Lowie

Na een bezoekje aan onze huidige onthaalmoeder Inge veranderde onze visie over onthaalmoeders compleet. Inge heeft veel aandacht voor ons kindje en de verzorging en de ontwikkeling hiervan. Door de gezellige familiale sfeer voelen jij en je kindje je er onmiddellijk thuis. Zo voldoet Inge helemaal aan onze verwachtingen. We kunnen bij haar terecht met al onze vragen en bedenkingen. Ze is voor ons als een moeder die graag helpt en advies geeft wanneer nodig. Ze toont veel respect naar de ouders toe. Onze tip? Ga op verschillende plaatsen kijken totdat je iemand vindt waar jij het mee kan vinden. Maak zeker de vergelijking tussen een onthaalmoeder en een kinderopvang.

De job van onthaalouder is geen job, maar een gave!

onthaalouder Nadine Van den Broeck

Wij zijn ondertussen al "vaste klant" bij Ann. Vier jaar geleden werd onze oudste zoon door Ann opgevangen, daarna onze dochter. We waren heel blij dat er vorig jaar ook voor onze jongste zoon een plaatsje vrij was. Wat we zo geweldig vinden? Dat is eigenlijk te veel om op te noemen, maar we gaan een poging wagen.

De kinderen worden altijd met open armen ontvangen, ze krijgen elke keer lekkere en gezonde voeding en leren ook veel nieuwe smaken kennen. Er is veel sfeer (zang, dans) in huis, maar er is evenzeer tijd om even rustig samen een boekje te lezen of even te knuffelen. Ook aan creativiteit geen gebrek: er wordt geknutseld, geschilderd, met klei gespeeld en volop gefantaseerd. Een kartonnen rolletje wordt een verrekijker en plots wanen ze zich op een piratenboot, een gek hoedje vormt de basis voor een nog gekker verhaal... Animatie verzekerd! En dan hebben we het nog niet gehad over alles wat ze er leren: zelfstandig eten en uit een beker drinken, op het potje gaan, samen spelen...

Dit is een plaats waar we onze junior steeds met een gerust hart kunnen achterlaten, maar ook waar we zelf af en toe ons hart eens kunnen uitstorten en goede raad krijgen. Kortom: een plek waar baby's en peuters liefdevol worden opgevangen en elke dag opnieuw een leuke dag beleven. Een plaats waar je als ouder na een drukke werkdag kan aankomen en je de stress voelt wegvloeien doordat je je kind zo gelukkig en enthousiast ziet! Het is een beetje thuiskomen voor je thuis komt. Anneke is een topmadam!